Υπηρεσίες

Διαιτολογικές υπηρεσίες

Σωματομετρικές μετρήσεις

Στην πρώτη επίσκεψη σας γίνεται μέτρηση του βάρους και του ύψους σας καθώς και μέτρηση  περιφέρειας  στήθους, μέσης  και  γλουτών.

Σε κάθε επίσκεψη μετράμε το βάρος σας και μετά από το πέρας 4 επισκέψεων επαναλαμβάνουμε όλες τις μετρήσεις από την αρχή.

Εκτίμηση του βασικού μεταβολισμού

Με βάση τον τύπο Harris & Benedict ,που λαμβάνει υπόψιν το βάρος, την ηλικία και το ύψος του ατόμου, υπολογίζουμε της θερμίδες που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται όλες οι βασικές ανάγκες του οργανισμού αλλά και να εξασφαλιστεί η απώλεια βάρους.

Λιπομέτρηση

Στο πρώτο μας ραντεβού κάνουμε τη λιπομέτρηση για να προσδιορίσουμε το ποσοστό του λίπους καθώς και το συνολικό βάρος του λίπους σε kgr. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού των υγρών του σώματος και με τον τρόπο αυτόν ελέγχουμε αν υπάρχει αφυδάτωση ή κατακράτηση.

Διατροφική αξιολόγηση ασθενούς

Παίρνουμε ένα πλήρες διατροφικό ιστορικό έτσι ώστε να εντοπίσουμε τις διατροφικές συνήθειες του ασθενούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια διατροφή για να είναι εφικτή πρέπει να είναι κοντά στον τρόπο ζωής μας και στις συνήθειες μας. Όταν η δίαιτα καλύπτει όλες τις διατροφικές μας ανάγκες αλλά δε λαμβάνει υπόψιν τον τρόπο ζωής μας αλλά ακόμα και τις αρεσκείες μας τότε είναι μια διατροφή καλή από επιστημονική άποψη, αλλά όχι εφικτή για εμάς.


Ιστορικό βάρους

Διερευνούμε την πορεία του βάρους του  ασθενούς και αναζητούμε τυχόν παράγοντες που το επηρρεάζουν π.χ λήψη φαρμάκων, εγκυμοσύνη κλπ.

Ιστορικό υγείας

Στο πρώτο ραντεβού λαμβάνουμε ένα πλήρες  ιατροφαρμακευτικό ιστορικό ώστε να εντοπισθούν τυχόν προβλήματα υγείας.  Βιοχημικός έλεγχος είναι απαραίτητος.

Σχεδιασμός διαιτολογίου

Το διαιτολόγιο είναι εντελώς προσωπικό και σχεδιάζεται με τη συνεργασία του ασθενούς λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες, τις συνήθειες αλλα και τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου.

Ψυχολογική υποστήριξη

Η κάθε συνεδρία γίνεται με τη μορφη συζήτησης ενώ παράλληλα αν ο ασθενής το επιθυμεί  υπάρχει η δυνατότητα στήριξης από κάποιο ψυχολόγο.

Τιμή επισκέψεως: 20 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α.) Παρέχεται η δυνατότητα πακέτου τεσσάρων (4) επισκέψεων (μία κάθε εβδομάδα) στην τιμή των 60 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α)


Κλινικές & ειδικές δίαιτες

Διατροφή και σακχαρώδης διαβήτης

Η διατροφή καθώς και το σωματικό βάρος αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για τη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Ο σχεδιασμός ενός ειδικού διαιτολογίου με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι ευεργετικός για τη ρύθμιση του σακχάρου, καθώς επίσης και για τη βελτίωση της ποιότητας της  ζωής του πάσχοντος ατόμου.


Αντιμετώπιση παιδικής παχυσαρκίας

Σχεδιασμός καταρτισμένου διαιτολογίου για τη μείωση του σωματικού βάρους στα παιδιά ώστε να εξασφαλιστεί η λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και να  εξασφαλιστεί η σωστή τους ανάπτυξη και η καλή τους υγεία.


Αντιμετώπιση παχυσαρκίας ενηλίκων

Λαμβάνοντος υπόψη τις ανάγκες, τις συνήθειες αλλά και τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου, σχεδιάζουμε το πρόγραμμα διατροφής το οποίο θα οδηγήσει στη σταδιακή απώλεια βάρους.


Διατροφή και εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος όπου η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη τόσο για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου όσο και την καλή υγεία της μητέρας. Η παρακολούθηση από κάποιο κλινικό διαιτολόγο–διατροφολόγο μπορεί να βοηθήσει τη μέλλουσα μητέρα στον έλεγχο του βάρους της, να εξασφαλίσει τη σωστή ανάπτυξη του μωρού αλλά κυρίως να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων όπως διαβήτης της κύησης, υπέρταση, κατακράτηση υγρών κλπ.


Θηλασμός

Κατά την περίοδο του θηλασμού η θρεπτική αξιά του γάλακτος και κατά συνέπεια τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει το βρέφος, εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διατροφή της μητέρας. Συνεπώς, η σωστή διατροφή της μητέρας έχει τον πιο ουσιώδη αντίκτυπο στην ομαλή ανάπτυξη του βρέφους. Η παρακολούθηση από ένα διαιτολόγο μπορεί να εξασφαλίσει τη λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και συνεπώς να διασφαλίσει την πληρότητα του μητρικού γάλακτος.


Διατροφή και καρδιοαγγειακές παθήσεις

Α) Χοληστερίνη

Η σωστή διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα ρύθμισης των λιπιδίων στο αίμα. Η χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και η αύξηση των ω-3  λιπαρών οξέων καθώς επίσης και των φυτικών ινών οδηγούν σε μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Β) Αρτηριακή πίεση

Σχεδιασμός διαιτολογίου με χαμηλή πρόσληψη Na. Επιπρόσθετα η επίτευξη υγιούς σωματικού βάρους αποτελεί ίσως το βασικότερο παράγοντα ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης.


Επιπλέον αντιμετώπιση κλινικών παθήσεων όπως:

Σιδηροπενική αναιμία

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Υποθυρεοειδισμός

Γαστρεντερικές παθήσεις

Κολλίτιδα

Έλκος

Γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση

Γαστρίτιδα

Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών

Βουλιμία

Ανορεξία