Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά + 15 λεπτά μαρινάρισμα
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 310
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 πίτες για σουβλάκι (60γρ. η καθεμιά)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300γρ. αγγούρι τριμμένο και καλά στιμμένο
- αλάτι-πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο το κρέας, ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και ανακατεύουμε με τη μουστάρδα. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν περνάμε το κρέας σε καλαμάκια για σουβλάκια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 C για 10 -15 λεπτά.
- Αναμειγνύουμε σε βαθύ πιάτο το τριμμένο αγγούρι και το γιαούρτι.
- Όταν τα σουβλάκια είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε τις πίτες στο φούρνο, πάνω στα σουβλάκια ώστε να ζεσταθούν. Τις βγάζουμε και τις κόβουμε στα 4.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια μαζί με τις κομμένες πίτες και το τζατζίκι.