Χοιρινά σουβλάκια με πίτα και τζατζίκι

Μερίδες: 4 

Προετοιμασία: 10 λεπτά + 15 λεπτά μαρινάρισμα

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 310

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 πίτες για σουβλάκι (60γρ. η καθεμιά)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300γρ. αγγούρι τριμμένο και καλά στιμμένο
  • αλάτι-πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο το κρέας, ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και ανακατεύουμε με τη μουστάρδα. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν περνάμε το κρέας σε καλαμάκια για σουβλάκια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 C για 10 -15 λεπτά.
  • Αναμειγνύουμε σε βαθύ πιάτο το τριμμένο αγγούρι και το γιαούρτι.
  • Όταν τα σουβλάκια είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε τις πίτες στο φούρνο, πάνω στα σουβλάκια ώστε να ζεσταθούν. Τις βγάζουμε και τις κόβουμε στα 4.
  • Σερβίρουμε τα σουβλάκια μαζί με τις κομμένες πίτες και το τζατζίκι.

Πέρκα αλά μεξικέν

Mερίδες: 4

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 220

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Στη συνέχεια καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λωρίδες.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι ,τις πιπεριές, το σκόρδο και το νερό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κατόπιν προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και το πιπέρι. Αλατίζετε και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Προσθέτετε τα ντοματάκια και περιμένετε να πάρει βράση η σάλτσα. Την αφήνετε να σιγοβράσει χωρίς να βάλετε σκέπασμα ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Πλένετε πολύ καλά τα φιλέτα της πέρκας και τα βάζετε σε αντικολλητικό ταψί που έχετε αλείψει ελαφρά με λάδι. Περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά περίπου.
  • Μοιράζετε τα φιλέτα σε πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους.
  • Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πένες με Λαχανικά

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 210

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες (1 πακέτο)
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 200 γρ. κολοκυθάκια
  • 3 μικρά καρότα
  • 1 κόκκινη –1 πράσινη πιπεριά
  • 1 φλυτζ. ζωμός κοτόπουλο (κύβος + 50 ml νερό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι( ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ( ψιλοκομμένο )
  • 1/3 φλυτζάνι φρέσκος βασιλικός ( ψιλοκομμένος ) ή 1 κουταλιά της σούπας ξηρός βασιλικός
  • 2 κουτάλια της σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι –πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Πλένετε τα λαχανικά, κόβετε τα κολοκυθάκια στα τέσσερα και κατόπιν σε λεπτά μπαστουνάκια, τα καρότα σε κύβους και τις πιπεριές σε λωρίδες. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα περνάτε από κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
  • Παράλληλα, ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το μπρόκολο, τα κολοκύθια, τα καρότα, τις πιπεριές και το ζωμό κοτόπουλο. Τα αφήνετε να πάρουν βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε το βασιλικό, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε αμέσως.

Παγωτό Φράουλα

Μερίδες: 4 

Προετοιμασία: 10-15 λεπτά

Θερμίδες ανα μερίδα: 110

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. φράουλες
  • 225 γρ. γιαούρτι (2%)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμός λεμονιού

       ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες ,αφαιρώντας τα κοτσάνια τους.
  • Τις κόβετε στα τέσσερα και τις ρίχνετε στο μπλέντερ .Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού .Ανακατεύετε καλά .Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα.
  • Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και το ξαναχτυπάτε στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά.
  • Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρινα παγώσει καλά.

Μπριζόλες χοιρινές με ψητές πιπεριές

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 290

ΥΛΙΚΑ

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4-5 φρέσκιες ντομάτες
  • 1κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 25 γρ. σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 10-12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες συχνά .Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε λωρίδες.
  • Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
  • Ζεματάτε τις μπριζόλες σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Βγάζετε τις μπριζόλες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμμένη με απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ που έχετε διαλύσει σε λίγο νερό, το ξύδι, τις σταφίδες, το πιπέρι καγιέν και τη ρίγανη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  • Τέλος, προσθέτετε τις πιπεριές και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά.

Μοιράζετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Μοσχαρίσια φιλέτα με μπράντυ

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 300

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους κόκκινου και πράσινου πιπεριού
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • ½ φλυτζάνι ζωμό κρέατος (κύβος +50ml νερό)
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. μπράντυ ( με 40% αλκοόλ)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • Αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φέτες . Χοντροκόβετε σε μύλο τους κόκκους του πιπεριού.
  • Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι τα φιλέτα και τα τσιγαρίζετε σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές .Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη .
  • Ρίχνετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και τα μανιτάρια.Τα σοτάρετε ελαφρώς και ξαναρίχνετε στο σκεύος το κρέας .
  • Ρίχνετε το μπράντυ, προσθέτετε το ζωμό και σκεπάζετε το σκεύος. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 6-8 λεπτά. Για να δέσετε τη σάλτσα λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά ,προσθέτετε το κορν φλάουρ που έχετε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε.
  • Σερβίρετε αμέσως σε μερίδες ,περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Μεξικάνικο κοτόπουλο

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20-30 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 240

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 πιπεριές (1 πορτοκαλί – 1 κόκκινη – 1 κίτρινη)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι καλαμπόκι κονσέρβα
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
  • αλάτι- πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι να μαραθούν.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το βάζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και λίγο νερο, μέχρι να βράσει λίγο και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε μαζί με το καλαμπόκι και το σκόρδο λιωμένο.
  • Μόλις εξατμιστεί το νερό που θα βγάλουν και οι πιπεριές ρίχνουμε το κρασί, τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο και το αφήνουμε να δέσει.
  • Σερβίρεται με ρύζι ή ντάκο.

Λεμονάτος σολωμός με κούς-κούς αρωματισμένο με θυμάρι και κρεμμύδια σαλάτα

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 410

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο σολωμού 160 γρ.
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 50γρ. κούς-κούς (ζυγισμένο ωμό)
  • 80 ml βραστό νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 30γρ. ρόκα
  • αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Τοποθετούμε το σολωμό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με το ½ χυμό λεμονιού.
  • Ψήνουμε το σολωμό στον ατμό ή στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο για να μη ξεραθεί.
  • Παράλληλα, ρίχνουμε βραστό νερό στο κούς-κούς και το αφήνουμε να φουσκώσει. Το σκεπάζουμε για 5 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη σαλάτα στρώνοντας κάτω τα κρεμμύδια και βάζοντας πάνω τη ντομάτα κομμένη σε φέτες. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο.
  • Όταν είναι έτοιμο το κούς-κούς το ανακατεύουμε με το θυμάρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
  • Απλώνουμε σε ένα πιάτο το κούς-κούς και βάζουμε από πάνω το σολωμό και τη ρόκα. Σερβίρουμε αμέσως.

Κοτοσαλάτα με λαχανικά

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20-30 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 210

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
  • 6 μικρές πατάτες
  • 5-6 κολοκυθάκια
  • 4 αυγά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι(τριμμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος )
  • αλάτι-πιπέρι

για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα (χαμηλών λιπαρών)
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βράζετε το κοτόπουλο σε μια μικρή κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κύβους. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες ,τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Βράζετε τα αυγά σφιχτά και τα κόβετε σε φέτες. Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα κόβετε σε λωρίδες.
  • Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε καλά το κοτόπουλο, το θυμάρι, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις πατάτες και το αλατοπίπερο.
  • Απλώνετε το μίγμα σε πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και τις φέτες του αυγού.
  • Περιχύνετε τη σαλάτα με τη μαγιονέζα,που έχετε ανακατέψει με το νερό και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε έτσι ώστε να πάει παντού η μαγιονέζα.

Ελαφρύ Cheesecake

Μερίδες: 4 

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 210

ΥΛΙΚΑ

  • ½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα light
  • 400 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 5-6 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (π.χ.στέβια)
  • 150 γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τη μαργαρίνη. Βάζετε το μίγμα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Χτυπάτε στο μπλέντερ το τυρί με το γιαούρτι και το γλυκαντικό. Στη συνέχεια στρώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Τέλος, απλώνετε τη μαρμελάδα.