Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 210
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζυμαρικά πένες (1 πακέτο)
- 200 γρ. μπρόκολο
- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 3 μικρά καρότα
- 1 κόκκινη –1 πράσινη πιπεριά
- 1 φλυτζ. ζωμός κοτόπουλο (κύβος + 50 ml νερό)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι( ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο ( ψιλοκομμένο )
- 1/3 φλυτζάνι φρέσκος βασιλικός ( ψιλοκομμένος ) ή 1 κουταλιά της σούπας ξηρός βασιλικός
- 2 κουτάλια της σούπας παρμεζάνα
- αλάτι –πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένετε τα λαχανικά, κόβετε τα κολοκυθάκια στα τέσσερα και κατόπιν σε λεπτά μπαστουνάκια, τα καρότα σε κύβους και τις πιπεριές σε λωρίδες. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα περνάτε από κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
- Παράλληλα, ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το μπρόκολο, τα κολοκύθια, τα καρότα, τις πιπεριές και το ζωμό κοτόπουλο. Τα αφήνετε να πάρουν βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε το βασιλικό, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε αμέσως.