Κλινικές και ειδικές δίαιτες

Διατροφή και σακχαρώδης διαβήτης

Η διατροφή καθώς και το σωματικό βάρος αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για τη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Ο σχεδιασμός ενός ειδικού διαιτολογίου με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι ευεργετικός για τη ρύθμιση του σακχάρου, καθώς επίσης και για τη βελτίωση της ποιότητας της  ζωής του πάσχοντος ατόμου.


Αντιμετώπιση παιδικής παχυσαρκίας

Σχεδιασμός καταρτισμένου διαιτολογίου για τη μείωση του σωματικού βάρους στα παιδιά ώστε να εξασφαλιστεί η λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και να  εξασφαλιστεί η σωστή τους ανάπτυξη και η καλή τους υγεία.


Αντιμετώπιση παχυσαρκίας ενηλίκων

Λαμβάνοντος υπόψη τις ανάγκες, τις συνήθειες αλλά και τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου, σχεδιάζουμε το πρόγραμμα διατροφής το οποίο θα οδηγήσει στη σταδιακή απώλεια βάρους.


Διατροφή και εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος όπου η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη τόσο για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου όσο και την καλή υγεία της μητέρας. Η παρακολούθηση από κάποιο κλινικό διαιτολόγο–διατροφολόγο μπορεί να βοηθήσει τη μέλλουσα μητέρα στον έλεγχο του βάρους της, να εξασφαλίσει τη σωστή ανάπτυξη του μωρού αλλά κυρίως να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων όπως διαβήτης της κύησης, υπέρταση, κατακράτηση υγρών κλπ.


Θηλασμός

Κατά την περίοδο του θηλασμού η θρεπτική αξιά του γάλακτος και κατά συνέπεια τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει το βρέφος, εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διατροφή της μητέρας. Συνεπώς, η σωστή διατροφή της μητέρας έχει τον πιο ουσιώδη αντίκτυπο στην ομαλή ανάπτυξη του βρέφους. Η παρακολούθηση από ένα διαιτολόγο μπορεί να εξασφαλίσει τη λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και συνεπώς να διασφαλίσει την πληρότητα του μητρικού γάλακτος.


Διατροφή και καρδιοαγγειακές παθήσεις

Α) Χοληστερίνη

Η σωστή διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα ρύθμισης των λιπιδίων στο αίμα. Η χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και η αύξηση των ω-3  λιπαρών οξέων καθώς επίσης και των φυτικών ινών οδηγούν σε μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Β) Αρτηριακή πίεση

Σχεδιασμός διαιτολογίου με χαμηλή πρόσληψη Na. Επιπρόσθετα η επίτευξη υγιούς σωματικού βάρους αποτελεί ίσως το βασικότερο παράγοντα ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης.


Επιπλέον αντιμετώπιση κλινικών παθήσεων όπως:

Σιδηροπενική αναιμία

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Υποθυρεοειδισμός

Γαστρεντερικές παθήσεις

Κολλίτιδα

Έλκος

Γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση

Γαστρίτιδα

Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών

Βουλιμία

Ανορεξία