Βιογραφικό

Η Δέσποινα Ζαφειροπουλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του North London University. Στο πλαίσιο των σπουδών της έκανε πρακτική εξάσκηση στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Derriford Hospital στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας όπου και διετέλεσε υπεύθυνη του διαβητολογικού κέντρου. Απο το 2003 ασκεί το επάγγελμα της κλινικής διαιτολόγου και έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα επιστημονικά κέντρα. Απο το Σεπτέμβριο του 2004 λειτουργεί με επιτυχία το δικό της διαιτολογικό γραφείο. Είναι μέλος του Eλληνικού και του Bρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων.

Προϋπηρεσία

2004 έως και σήμερα

Ιδιόκτητο διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

2005-2007

Διαιτολόγος στο ιατρικό κέντρο Cryomedica.

2004-2005

Εθελόντρια διαιτολόγος στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Βύρωνα.

2003-2004

Διαιτολόγος στα κέντρα αδυνατίσματος New Day.

2002-2003

Ασκούμενη κλινική διαιτολόγος στο νοσοκομείο Derriford στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας.

2001

Ασκούμενη κλινική διαιτολόγος στο τμήμα catering και παρασκευής τροφίμων του νοσοκομείου « Charring Cross »του Λονδίνου.

2000

Ασκούμενη διαιτολόγος στο τμήμα διατροφής και διαιτολογίας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Εκπαίδευση

2003

  • Απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στη Μεγάλη Βρετανία, ύστερα απο εξετάσεις εισαγωγής υπό την εποπτεία του βρετανικού συλλόγου διαιτολόγων.


2002

  • Σεμινάριο με θέμα «Παρεντερική σίτιση» στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας.
  • Σεμινάριο με θέμα «Ορθή επαγγελματική συμπεριφορά για την αποφυγή ατυχημάτων στο εργασιακό περιβάλλον» στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας.
  • Σεμινάριο με θέμα «Χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και internet» στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας.

1999-2003

  • Φοίτηση και απόκτηση πτυχίου με  ¨Honours¨  degree στην ειδικότητα «Human Nutrition and Dietetics » από το βρετανικό Πανεπιστήμιο North London University.


1997-1999

  • Φοίτηση και απόκτηση πτυχίου ιδιωτικού ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης «Ιπποκράτειος» στην ειδικότητα   «Διαιτολογία» με βαθμολογία 19,6/20.