Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 300
ΥΛΙΚΑ
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους κόκκινου και πράσινου πιπεριού
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- ½ φλυτζάνι ζωμό κρέατος (κύβος +50ml νερό)
- 200 γρ. μανιτάρια
- 50 γρ. μπράντυ ( με 40% αλκοόλ)
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- Αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φέτες . Χοντροκόβετε σε μύλο τους κόκκους του πιπεριού.
- Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι τα φιλέτα και τα τσιγαρίζετε σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές .Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη .
- Ρίχνετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και τα μανιτάρια.Τα σοτάρετε ελαφρώς και ξαναρίχνετε στο σκεύος το κρέας .
- Ρίχνετε το μπράντυ, προσθέτετε το ζωμό και σκεπάζετε το σκεύος. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 6-8 λεπτά. Για να δέσετε τη σάλτσα λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά ,προσθέτετε το κορν φλάουρ που έχετε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε αμέσως σε μερίδες ,περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.