Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 410
ΥΛΙΚΑ
- 1 φιλέτο σολωμού 160 γρ.
- χυμό 1 λεμονιού
- 50γρ. κούς-κούς (ζυγισμένο ωμό)
- 80 ml βραστό νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 μέτρια ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 30γρ. ρόκα
- αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε το σολωμό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με το ½ χυμό λεμονιού.
- Ψήνουμε το σολωμό στον ατμό ή στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο για να μη ξεραθεί.
- Παράλληλα, ρίχνουμε βραστό νερό στο κούς-κούς και το αφήνουμε να φουσκώσει. Το σκεπάζουμε για 5 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σαλάτα στρώνοντας κάτω τα κρεμμύδια και βάζοντας πάνω τη ντομάτα κομμένη σε φέτες. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο.
- Όταν είναι έτοιμο το κούς-κούς το ανακατεύουμε με το θυμάρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
- Απλώνουμε σε ένα πιάτο το κούς-κούς και βάζουμε από πάνω το σολωμό και τη ρόκα. Σερβίρουμε αμέσως.