Χτυπάμε με το σύρμα το αλεύρι, το γάλα και το αυγό ώσπου να γίνουν χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ψεκάζουμε ελαφρά με λάδι.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά χυλό στο τηγάνι και τη ψήνουμε ελαφρά μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει η επιφάνειά της. Τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Ο χυλός θα πρέπει να φτάσει για 8 κρέπες.
Σερβίρουμε ζεστές αλειμμένες με το μαλακό τυρί και από πάνω σολωμό. Γαρνίρουμε με το αγγούρι και τη ρόκα.
Η Δέσποινα Ζαφειροπουλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του North London University. Στο πλαίσιο των σπουδών της έκανε πρακτική εξάσκηση στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Derriford Hospital στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας όπου και διετέλεσε υπεύθυνη του διαβητολογικού κέντρου. Απο το 2003 ασκεί το επάγγελμα της κλινικής διαιτολόγου και έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα επιστημονικά κέντρα. Απο το Σεπτέμβριο του 2004 λειτουργεί με επιτυχία το δικό της διαιτολογικό γραφείο. Είναι μέλος του Eλληνικού και του Bρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων. >> Διεύθυνση διαιτολογικού γραφείου: Λ. Αλεξάνδρας 107, Αμπελόκηποι (Αθήνα), Τ.Κ. 11475 (μετρό Αμπελοκήπων). Τηλ. επικοινωνίας: 2106453996, 6977003762. Email: specialdiet.gr@gmail.com | facebook.com/specialdiet
Δείτε περισσότερα άρθρα