Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες ,αφαιρώντας τα κοτσάνια τους.
Τις κόβετε στα τέσσερα και τις ρίχνετε στο μπλέντερ .Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού .Ανακατεύετε καλά .Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα.
Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και το ξαναχτυπάτε στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά.
Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρινα παγώσει καλά.
Η Δέσποινα Ζαφειροπουλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του North London University. Στο πλαίσιο των σπουδών της έκανε πρακτική εξάσκηση στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Derriford Hospital στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας όπου και διετέλεσε υπεύθυνη του διαβητολογικού κέντρου. Απο το 2003 ασκεί το επάγγελμα της κλινικής διαιτολόγου και έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα επιστημονικά κέντρα. Απο το Σεπτέμβριο του 2004 λειτουργεί με επιτυχία το δικό της διαιτολογικό γραφείο. Είναι μέλος του Eλληνικού και του Bρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων. >> Διεύθυνση διαιτολογικού γραφείου: Λ. Αλεξάνδρας 107, Αμπελόκηποι (Αθήνα), Τ.Κ. 11475 (μετρό Αμπελοκήπων). Τηλ. επικοινωνίας: 2106453996, 6977003762. Email: specialdiet.gr@gmail.com | facebook.com/specialdiet
Δείτε περισσότερα άρθρα