Mερίδες: 4
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 220
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα πέρκας
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Στη συνέχεια καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λωρίδες.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι ,τις πιπεριές, το σκόρδο και το νερό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατόπιν προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και το πιπέρι. Αλατίζετε και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια και περιμένετε να πάρει βράση η σάλτσα. Την αφήνετε να σιγοβράσει χωρίς να βάλετε σκέπασμα ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Πλένετε πολύ καλά τα φιλέτα της πέρκας και τα βάζετε σε αντικολλητικό ταψί που έχετε αλείψει ελαφρά με λάδι. Περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά περίπου.
- Μοιράζετε τα φιλέτα σε πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους.
- Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.