Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 290
ΥΛΙΚΑ
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4-5 φρέσκιες ντομάτες
- 1κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 25 γρ. σταφίδες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 10-12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες συχνά .Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε λωρίδες.
- Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
- Ζεματάτε τις μπριζόλες σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Βγάζετε τις μπριζόλες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμμένη με απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ που έχετε διαλύσει σε λίγο νερό, το ξύδι, τις σταφίδες, το πιπέρι καγιέν και τη ρίγανη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου.
- Τέλος, προσθέτετε τις πιπεριές και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά.
Μοιράζετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.