Ελαφρύ Cheesecake

Ελαφρύ Cheesecake

Μερίδες: 4 

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 210

ΥΛΙΚΑ

  • ½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα light
  • 400 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 5-6 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (π.χ.στέβια)
  • 150 γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τη μαργαρίνη. Βάζετε το μίγμα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Χτυπάτε στο μπλέντερ το τυρί με το γιαούρτι και το γλυκαντικό. Στη συνέχεια στρώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Τέλος, απλώνετε τη μαρμελάδα.

Δημοσιεύτηκε από τον Δέσποινα Ζαφειροπούλου

Η Δέσποινα Ζαφειροπουλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του North London University. Στο πλαίσιο των σπουδών της έκανε πρακτική εξάσκηση στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Derriford Hospital στο Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας όπου και διετέλεσε υπεύθυνη του διαβητολογικού κέντρου. Απο το 2003 ασκεί το επάγγελμα της κλινικής διαιτολόγου και έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα επιστημονικά κέντρα. Απο το Σεπτέμβριο του 2004 λειτουργεί με επιτυχία το δικό της διαιτολογικό γραφείο. Είναι μέλος του Eλληνικού και του Bρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων. >> Διεύθυνση διαιτολογικού γραφείου: Λ. Αλεξάνδρας 107, Αμπελόκηποι (Αθήνα), Τ.Κ. 11475 (μετρό Αμπελοκήπων). Τηλ. επικοινωνίας: 2106453996, 6977003762. Email: specialdiet.gr@gmail.com | facebook.com/specialdiet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s